Recenze – komiks Kůstek – napínavé, famózně vtipné a nezapomenutelné!

Ne každé dítě je náruživý čtenář, který chroustá jednu knížku za druhou. Tyto děti zaručeně nakopne knížka, která má spoustu obrázků, málo písmen a skvělý zajímavý příběh. Všechny tyto podmínky splňuje komiks. Ilustrace přilákají, množství textu neodradí a příběh udrží pozornost. S komiksy se děti rozečtou a náruživý čtenář si zpestří svou oblíbenou četbu. První […]

Recenze - komiks Kůstek - napínavé a vtipné

Ne každé dítě je náruživý čtenář, který chroustá jednu knížku za druhou. Tyto děti zaručeně nakopne knížka, která má spoustu obrázků, málo písmen a skvělý zajímavý příběh. Všechny tyto podmínky splňuje komiks. Ilustrace přilákají, množství textu neodradí a příběh udrží pozornost. S komiksy se děti rozečtou a náruživý čtenář si zpestří svou oblíbenou četbu.

První díl komiksové ságy Kůstek se jmenuje Útěk z Kůstkova. Vydalo ho nakladatelství Crew a již vyšlo dalších pět pokračování. Celou sérii napsal Jeff Smith, který pochází z McKees Rocks v Pensylvánii a vyrůstal v Columbusu ve státě Ohio. Jako dítě s otcem každou neděli četl zábavný komiks The Peanuts Gang, který ho inspiroval a díky němu se naučil číst. Kůstka poprvé namaloval, když mu bylo pět let. Seděl v obývacím pokoji a maloval něco ve tvaru C, co vypadalo jako staré telefonní sluchátko. Poprvé Kůstek vyšel v časopisu Mad v roce 1970, kdy bylo Jeffovi devět let.

Honza o knize

Tento komiks je o třech bratráncích, kteří se jmenují – Ferda Kůstek, Švanda Kůstek a Podfa Kůstek. Obyvatelé Kůstkova je vyhnali z města, protože se jim nepovedla volební kampaň.

Celý děj začíná na poušti, kde se v roji kobylek omylem rozdělí a každý se objeví někde jinde. Ferda (hlavní hrdina přezdívaný “Kůstek”) nedává pozor a spadne z útesu. Pokračuje v cestě dál, když se před ním objeví údolí. Tam na něj číhá hodně potvor a hlavně krvelační, ale hloupí krysáci i malí roztomilí posumové. Během putování potká v lese dívku Trnku a hned se do ní zamiluje. Pak nějakou dobu žije s ní a její drsnou Babčou Ben. Zamordují spolu pár krysáků a zažijí spolu další dobrodružství. Na konci se tři bratranci zase sejdou. ALE POZOR!!! Tím příběh nekončí. Pokračovaní je v následujících dílech. Rozhodně si je přečtěte. Nevěřili byste, co se stane 😉

náhled do knihy Kůstek

Podrobnosti:

  • všechny díly jsou vázané v pevné vazbě bez přebalu
  • první díl má 144 stran
  • formát 152 × 230 mm
  • je tištěný na kvalitním křídovém papíru

Proč se mi kniha líbí

  • má super příběh
  • je hezky namalovaná
  • oceňuji, že z původní černobílé verze udělali barevnou
  • někdy je to hodně napínavé a pak je to hrozná prča
  • miluju mapy a proto jsem rád, že na vnitřní strany desek daly mapu a to do každého dílu
  • na knize je napsáno, že je pro mládež od osmi let, ale já bych ji doporučil až od deseti nebo jedenácti
vnitřní strana desek s mapou

Kde ji sehnat?

Knihu jde koupit v různých knihkupectvích, ale my ji máme z eshopu Megaknihy.cz. Mají více verzí a může to být matoucí. Pokud byste si nebyli jistí, nakupte na Obchod.crew.cz nebo podle fotky níže.

všech šest dílů Kůstka, Recenze - komiks Kůstek - napínavé a vtipné

Autor: Pavla a Jan Koneční

One thought on “Recenze – komiks Kůstek – napínavé, famózně vtipné a nezapomenutelné!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *