Manga o šikaně Němý hlas – v Japonsku totální jednička – Recenze

Němý hlas je manga, která vyšla v červenci 2021, takže je to poměrně nový komiks. V Japonsku se kniha stala totální jedničkou. V českém překladu vydalo Nakladatelství CREW s.r.o. Příběh O co s tomto komiksu jde? Chlapec Šója Išida žije bezstarostný život, ale v jeden den se to náhle změní. Do jeho školy přijde neslyšící dívka Šóko […]

Manga Němý Hlas

Němý hlas je manga, která vyšla v červenci 2021, takže je to poměrně nový komiks. V Japonsku se kniha stala totální jedničkou. V českém překladu vydalo Nakladatelství CREW s.r.o.

Příběh

O co s tomto komiksu jde? Chlapec Šója Išida žije bezstarostný život, ale v jeden den se to náhle změní. Do jeho školy přijde neslyšící dívka Šóko Nišimija, která místo toho, aby mluvila, píše do sešitu a tím zpomaluje celou třídu. Šója se snaží zjistit, jestli je opravdu hluchá a proto ji šikanuje. Ale nebojte, karma je zdarma (mu to oplatí). Příchod Šóko změní školu, třídu a dokonce i Šóju.

O autorce

Autorka mangy Němý hlas Jošitoki Óima se narodila 15. března1989 Ōgaki, Gifu, Japonsko.

Jak se mi kniha líbila

Tak se na to podíváme. Zpočátku jsem se u příběhu velice nudil a přišel mi nesmyslný. Ale později, když se Šójovi Išidovi začalo jeho šikanování vracet, začal být děj zajímavější a dával větší smysl.

Na tomto komiksu se mi nejvíc líbil design obálky a kresba Jošitokiho Óimi. Tato kniha má brožovanou vazbu, 196 stran a její formát je 128 x 182 milimetrů.

Přijde mi, že je tento komiks spíš pro dívčí čtenáře, ale i mužstvo, včetně nabušených brazilců, si počte.

Svým spolužáků bych knihu rozhodně doporučil. Nikdy nevíte, komu by mohla pomoci.


Tipy:

  • přečtěte si komiks Němý hlas. Skvěle se v něm popisuje, jak se může šikana obrátit proti tomu, který ji dělá
  • BOMBA – v září 2021 vyšel již druhý díl této mangy a snad vám o něm budu moci brzy napsat 😉
  • podívejte se i na naše další recenze. Najdete tam i další mangu – RECENZE

Poděkování

Děkuji Nakladatelství CREW s.r.o. , od kterého mám svůj výtisk mangy Němý hlas. U nich si knihu můžete pořídit i vy. Vše je na jedničku – objednání, platba i dodání. Mohu jen doporučit.

Autor: Jan Konečný

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *