Ateliér špičatých klobouků – recenze – jak to vidí Johy

Komiks Ateliér šéičatých klobouků 1 napsala a nakreslila Kamome Širahama. V českém překladu vydalo Nakladatelství CREW s.r.o. O autorce Autorka jménem Kamome Širahama je Japonská spisovatelka. Píše komiksové knihy, kterým se říká manga. Napsala šest knih o Ateliéru špičatých klobouků. Bohužel v češtině jsou dostupné zatím jen čtyři. Ale pokud si troufnete i na cizí […]

Ateliér špičatých klobouků

Komiks Ateliér šéičatých klobouků 1 napsala a nakreslila Kamome Širahama. V českém překladu vydalo Nakladatelství CREW s.r.o.

komiks kniha manga recenze

O autorce

Autorka jménem Kamome Širahama je Japonská spisovatelka. Píše komiksové knihy, kterým se říká manga. Napsala šest knih o Ateliéru špičatých klobouků. Bohužel v češtině jsou dostupné zatím jen čtyři. Ale pokud si troufnete i na cizí jazyk, tady je to tedy angličtina, tak si můžete přečíst i zbývající dva. Všechny na sebe navazují.

O příběhu

Tato kniha je o magii. Jenže když se řekne magie, vy si nejspíš představíte kouzelné hůlky a zaříkávadla. Ale v této knize je to jinak. Místo hůlek jsou pera a místo zaříkávadel jsou runy.

Hlavní postavou je malá Coco, která se touží stát čarodějkou. Ví, že čarodějkou se nemůže stát každý. Čaroděj může být jen ten, kdo se se zvláštním nadáním kouzlit už narodil. Coco se dostane jen tak náhodou do kouzelného světa. Musí podstoupit zkoušku, aby se mohla stát učednicí a zachránit svou matku.

Tato kniha je však magická ještě něčím jiným… je to totiž Manga.

O knize

Manga je japonský komiks. Znamená to, že se čte obráceně. Než si zvyknete číst knihu obráceně, chvíli to trvá, ale brzy to překonáte.

jak číst mangu

Kniha má 206 stran, což se může zdát jako dlouhá četba, ale dá se přečíst za jedno odpoledne.

Jak se mi kniha líbila

Moc se mi líbí její ilustrace a zápletka. Také mi přijde zajímavé, že autorka magii pojala jiným a originálním způsobem. Do knihy jsem se tolik začetla, že když byl konec, trochu jsem se divila, protože mi to velice rychle uteklo. Až potom jsem si uvědomila, že jsem přečetla 206 stran.

Kniha se mi moc líbila a jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Těším se, až si přečtu i další díly.

zadní strana

Tipy:

  • zkuste si komiks přečíst za bouřlivého odpoledne – bude to super zážitek
  • podívejte se i na naše další recenze. Najdete tam i další mangu – RECENZE

Autor: Johana Konečná

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *