Pohádkov – 27 let v něm a zešílí každý – recenze komiksu

Komiks Nesnáším Pohádkov – Svazek 1.: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes napsal a nakreslil Skottie Young. V českém překladu vydalo Nakladatelství CREW s.r.o. Skottie Young je americký ilustrátor a spisovatel. Je známý svými ilustracemi pro Marvel, s Ericem Shanowerem vytvořil komiksové adaptace knih Oz od L. Franka Bauma a sérií románů Neila Gaimana. Skottie žije […]

Pohádkov - 27 let v něm a zešílí každý

Komiks Nesnáším Pohádkov – Svazek 1.: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes napsal a nakreslil Skottie Young. V českém překladu vydalo Nakladatelství CREW s.r.o.

Skottie Young je americký ilustrátor a spisovatel. Je známý svými ilustracemi pro Marvel, s Ericem Shanowerem vytvořil komiksové adaptace knih Oz od L. Franka Bauma a sérií románů Neila Gaimana. Skottie žije ve středním Illinois se svou manželkou a dvěma syny.

Pohádkov - 27 let v něm a zešílí každý - komiks

Nesnáším Pohádkov pro mě byl jedna velká neznámá, která mě lákala svou barevností a odpuzovala brutálností. Komiksy u nás máme všeobecně rádi. Je to pro nás odpočinková četba – taková rychlovka pro osvěžení. Jenže tento komiks jsem nechtěla jen tak dát dětem. Ačkoliv styl kresby naznačuje čtení pro děti, opak je pravdou. Dětem tento komiks do rukou rozhodně nepatří. Já osobně jsem dlouho uvažovala nad tím, jak starému dítěti bych komiks bez obav dala přečíst. Nakonec jsem dospěla k názoru, že od patnácti let by to mělo být OK.

Pohádkov - náhled

A teď konečně k obsahu

Příběh je pohádkový, humorný a neskutečně brutální. Gertruda je malá holčička, která si, jako snad každá holčička v růžových šatičkách a roztomilým obličejíkem, strašně moc přála navštívit úžasný svět plný magie, kouzel, smíchu a radosti. A její přání se splnilo. Jednoho dne ji spolknul koberec a ona se objevila na tom úžasném místě.

Ne, to zdaleka není konec příběhu. Zní to jako happyend, ale tady náš příběh teprve začíná.

Pohádkov - zadní strana

Gerda se dostala do své vysněné země, ale zas takové úžo žůžo to nebylo. Rozhodla se vrátit se zpátky domů. Jenže to nebylo tak jednoduché. Musela najít klíč, který otevírá dveře zpátky do jejího světa. Klíč, který je skrytý někde v Pohádkově. A aby královna Mrakéta, vládkyně celého Pohádkova, Gertrudě putování ulehčila, věnovala jí dvě věci – průvodce Ladimíra Wentswortha III. a mapu všech známých oblastí říše.

Od té události uběhlo už dvacetsedm let a Gerda stále trčí v Pohádkově. Je nakrklá, zpruzená a děsně naštvaná na celý Pohádkov. Tomu neprospívá ani fakt, že je jí už třicettři, ale stále vypadá jako šestiletá holčička. Putuje po říši, stále hledá klíč a kosí vše, co jí přijde do cesty.

O knize

V celém komiksu jsou úžasné ilustrace, perfektně barevně zpracované. Na druhou stranu najdete jich tam jen málo, na kterých se neobjevuje krev. Co oceňuji je, že se v celé knize neobjevuje ani jedno sprosté slovo… nicméně náznaků je tam milion 😀

Když bych si odmyslela veškerou červenou barvu a násilí, tak jsem se celkem dobře pobavila.

Podrobnosti:

  • 136 stran
  • formát – 168 × 258 mm
  • vazba – paperback (brožovaná)
  • z anglického originálu – I HATE FAIRYLAND Volume 1: MADLY EVER AFTER

Další recenze najdete v kategorii RECENZE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *