Suplujeme školku a školu – děláme domácí velikonoční výzdobu

Vždy před Velikonocemi máme celý byt vyzdobený různými výtvory ze školy a školky. Letos výtvory nebyly, protože školka i škola jsou zavřené. Měli jsme to tu takové smutné. A tak jsme si poradili sami. Nakoupila jsem: plastová vajíčka se závěsem samolepící bavlněnou krajku dřevěné výřezy samolepící filc pírka Všechny tyto věci jsem koupila na jednom […]

velikonoční výzdoba, větve a vajíčka

Vždy před Velikonocemi máme celý byt vyzdobený různými výtvory ze školy a školky. Letos výtvory nebyly, protože školka i škola jsou zavřené. Měli jsme to tu takové smutné. A tak jsme si poradili sami.

Nakoupila jsem:

  • plastová vajíčka se závěsem
  • samolepící bavlněnou krajku
  • dřevěné výřezy
  • samolepící filc
  • pírka

Všechny tyto věci jsem koupila na jednom místě. Naštěstí mají i eshop, který funguje opravdu velice dobře. Můžu jen doporučit. Jo a kde jsem tedy nakupovala? Možná je znáte – Stoklasa.cz

velikonoční tvoření, materiál - plastová vajíčka, stužky, dřevěné výřezy, oboustranná páska, Suplujeme - děláme domácí velikonoční výzdobu

Dále jsme použili:

  • různé prýmky, stužky, hadovky
  • vyřezávací strojek Big Shot
  • vyřezávací kovové šablony
  • tenkou samolepící oboustrannou pásku a hlavně nůžky

Ukázala jsem dětem, co vše lepí samo a jak mohou nalepit ostatní materiál. Ještě loni bychom použili tavnou pistoli. Myslím, že objev tenké samolepící oboustranné pásky byla absolutní výhra. S tavkou se děti sem tam popálily a všude byly plastové „vlásky“. Pořád jsem musela sledovat, jestli s ní děti pracují bezpečně, jestli kabel dosáhne všude, kam potřebujeme a jestli nahřátá špička pistole neničí nábytek. Však to znáte.

Za mě oboustranka vede a vše, co jen trošku půjde, budeme lepit tímto způsobem.

Zklamáním pro mě byl samolepící filc. Opravdu jsem se na něj těšila. Často vyřezáváme na Big Shotu. Bylo by super, kdybychom mohli výřezy rovnou vzít a nalepit na přání, na rámečky, koláže, … Tvar se vyříznul hezky, v tom problém nebyl, ale při manipulaci se filc třepil. Skoro až rozpadal. No co už, dáme mu ještě šanci při jiném tvoření.

Projekt zdobení vajíček není těžký na realizaci. Je to spíš taková relaxace a odreagování. Každý si vymyslel vlastní design a pracoval samostatně. Vznikla zajímavá a krásná vajíčka. Posuďte sami.

Nazdobená vajíčka jsme si pověsili na větvičky, které jsme přinesli z našeho oblíbeného místa, kam chodíme hrát fotbal, házet si s bumerangem nebo hrát petanque. U hřiště byla krásná topolová alej. Miluju topoly. Bohužel je ze dne na den pokáceli. Na místě zůstaly jen větve. Pár větviček s pupeny jsme si odnesli domů a pověsili jsme na ně naše vajíčka.

Tipy:

  • vajíčka se závěsem jsou úžasná. Bála jsem se, aby poutka neupadávala. Mohu říct, že drží bezvadně a vydržela všechno.
  • o filcu jsem se již zmiňovala. Myslím, že výřezy z našeho běžného filcu (tloušťka do 1,5 – 2 mm) a oboustranka by fungovaly dobře.
  • pro malinké děti jsou nalepovací krajky super věc, ale úplně těm nejmenším uděláte radost obyčejnými samolepkami.
  • po stříhání samolepícího materiálu je potřeba umýt ostří nůžek. Lepidlo se na něj přichytává a nůžky potom nefungují, jak mají.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *