Recenze knížky – Vyprávěj příběhy! A na konci super SOUTĚŽ

Každé dítě se ve svém životě setká s nutností napsat nějaký příběh. Některé to láká dříve jiné vyčkávají až do chvíle, kdy se z toho stane školní povinnost. Všechny by si ovšem měly přečíst knížku od Markéty Dočekalové Vyprávěj příběhy! – rádce mladého spisovatele. Autorka Markéta Dočekalová učí v ČR tvůrčí psaní již od roku […]

kniha Vyprávěj příběh, Recenze knihy - Vyprávěj příběhy! Plus super SOUTĚŽ

Každé dítě se ve svém životě setká s nutností napsat nějaký příběh. Některé to láká dříve jiné vyčkávají až do chvíle, kdy se z toho stane školní povinnost. Všechny by si ovšem měly přečíst knížku od Markéty Dočekalové Vyprávěj příběhy! – rádce mladého spisovatele.

Autorka Markéta Dočekalová učí v ČR tvůrčí psaní již od roku 2001, je autorkou nejoblíbenějších učebnic tvůrčího psaní, dvou úspěšných románů a několika tisíc televizních scénářů.

Knížka je věnována dětem od devíti do třinácti let a hlavně těm, které baví vymýšlet a vyprávět příběhy. Osobně si myslím, že hravou formou pomůže i těm, které ve vyprávění tápou.

V knížce děti provází kamarád Baterka, který má vždy nejlepší postřehy a samozřejmě Markéta (pro děti Marky), která vysvětluje stavbu příběhu od začátku až dokonce a dává tipy, jak na to.

Za každou kapitolou je stručně shrnuté, co se děti mohly naučit a co je důležité. Knížka je plná rad, tipů, zábavných cvičení a nechybí volné místo, kam si děti mohou zapsat své poznámky.

V předposlední kapitole Marky dětem na cvičném příběhu názorně ukazuje, jak tvorba příběhu může vypadat. Jak vše správně vymyslet, na co nezapomenou, jak vytvořit skvělou zápletku a jak vyprávění dotáhnout do nezapomenutelného konce.

Poslední kapitola je věnována shrnutí zásadních bodů příběhu a radám spisovatelky mladým spisovatelům.

Tuto knížku u nás vlastní naše dcera Johanka a i ona chtěla napsat pár slov o této publikaci – viz níže.

Johanka o knížce

Už od malička jsem milovala různé pohádky a příběhy. Jednoho dne jsem se rozhodla, že zkusím taky jeden napsat. Jenže nikdy jsem nevěděla, o čem mám psát a jak příběh vymyslet. Proto mi maminka koupila tuhle knížku a díky ní, jsem napsala dlouhý, krásný příběh, který hlavně dával smysl.
Tuhle knížku doporučuji všem, kteří mají rádi psaní knih a třeba i chtějí být spisovateli.

Zajímavosti:

  • Kniha má kroužkovou vazbu a to se mi na ní moc líbí. Když ji potřebujete pořádně rozevřít, aby vám ležela na jednom místě, tak není problém.
  • Můžete si v ní udělat i své poznámky o dalších příbězích.
  • Dají se do ní už rovnou psát příběhy a kreslit hlavní postavy.
  • Procvičíte si i fantazii a pravopis.

Podrobnosti:

  • Kniha má 74 Stran.
  • Ilustrovala jí Naďa Moyzesová.
  • V knížce mám i osobní věnování od autorky.

Kde ji sehnat?

To je jednoduché. Stačí si ji objednat na stránkách nakladatelství Mám Talent, které v roce 2016 založila právě Markéta Dočekalová.

A máte štěstí! Nakladatelství právě pořádá soutěž, která trvá do půlnoci 2. 4. 2021. Můžete vyhrát nákup v nakladatelství v různých hodnotách, ale také roční online kurz tvůrčího psaní. Podrobnosti najdete tady – SOUTĚŽ

Neváhejte a jděte do toho!

Autorky: Pavla a Johana Konečná

One thought on “Recenze knížky – Vyprávěj příběhy! A na konci super SOUTĚŽ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *