Pohybová hra pro děti na zahradu i domů – povedená

Zabavit čtyři děti často nebývá nic jednoduchého. Zvlášť když polovině z nich nastupuje puberta. Teď během pandemie je to ještě těžší. V podstatě jsme pořád spolu, nevidí se s kamarády, ani nemůžeme nikam vyjet za zážitky a není to kvůli špatnému počasí. O letních prázdninách jsem hledala nějakou zábavu pro děti. Něco, u čeho by […]

pohybová hra

Zabavit čtyři děti často nebývá nic jednoduchého. Zvlášť když polovině z nich nastupuje puberta. Teď během pandemie je to ještě těžší. V podstatě jsme pořád spolu, nevidí se s kamarády, ani nemůžeme nikam vyjet za zážitky a není to kvůli špatnému počasí.

O letních prázdninách jsem hledala nějakou zábavu pro děti. Něco, u čeho by se hýbaly. Nebylo to nic jednoduchého. Všude byly samé deskovky, karetní hry, soft tenis, set her nejen na párty (většinou pro malé děti, ti velcí náctiletí habáni se mi do skákacích pytlů už nevejdou), … Nebylo to pořád to pravé. Chtělo to něco víc flexibilního, něco pro všechny děti. Nerada je škatulkuju podle věku. A pak jsem ji na internetu našla – Aktivity pohybovou hru od firmy Buiten Speel. Já jsem ji koupila na Sevt.cz.

Pohybová hra pro děti - recenze

Jak vlastně vypadá

Hra je balená v krabičce s průhledným okýnkem a poutkem. Musím se přiznat. Krabičku jsem si schovala a používám ji na rozdělanou práci – rozešité medvídky, brože a kožené návleky.

V krabičce je plátěný sáček a 18 dřevěných kamenů s aktivitami. Jsou to v podstatě dřevěná kolečka a každé z nich má na sobě metalickou barvou vyražen obrázek naznačující aktivitu – dupnutí, dřepy, výskok, otočení, zamávání, stoj na jedné noze a další.

Hrajeme si, hrajeme

Co tedy s těmi kolečky? Samozřejmě jsou u hry i pravidla, ale nechala jsem děti, aby si to vymyslely samy. První si vylosuje kolečko s aktivitou a tu splní. Druhý si vytáhne další, položí ji vedle prvního a provede obě aktivity. A tak to jde dál, dokud je co z pytlíčku vytahovat. Potom dřevíčka otočí obrázkem dolů, zamíchají a jedou nanovo. I ve čtyřech dětech (popř. v pěti se mnou) hra zabere nějaký čas. Není to jen chvilková záležitost. SUPER! Nemám ráda hry, u kterých déle studujete pravidla než si hrajete. Taková brzy letí do kouta.

Podle původních pravidel si mají děti pamatovat, jak jdou jednotlivé cviky za sebou. Vyzkoušeli jsme to, ale stejně větší sranda je, když si dřevěné kameny dáváme viditelně.

Mezi aktivitami je také pár velice oblíbených – vymysli, jak zařvat a vymysli, co budeme dělat. O ty je největší zájem.

Tipy

  • hru si děti hrají i doma. Jen si vytřídí kameny, u kterých se běhá, skáče, dupe a tak.
  • mohu doporučit pro děti min. od 5 do 13 let. Řehtají se u toho všechny.
  • rozhodně ji vezměte s sebou na dovolenou. V plátěném pytlíčku se vejde do každého batůžku a děti se při hraní jednodušeji seznámí s místními.

One thought on “Pohybová hra pro děti na zahradu i domů – povedená

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *